“Caramel” (2007)

Un amic palestí i la seva dona, alemanya, ens van recomanar aquesta pel·lícula i els vam fer cas. Aquesta és la història d’unes noies del Líban actual. Històries que es creuen i es descreuen al voltant d’una perruqueria on les protagonistes comparteixen o amaguen els tabús morals de la societat en la que viuen, els patrons de vida occidentals i la barreja de cultures i religions.

Caramel és sobretot una aquarel·la entretinguda i interessant d’aquest Líban que uns mesos enrere era bombardejat cruament pels avions israelians. Una veritable cruïlla de civilitzacions que pot ser auscultada en clau occidental, com a país musulmà que també és o, faríem millor, utilitzant tots dos alhora. I en aquest estat de coses hi desfila el drama de la solteria, el codi d’honor musulmà, la tradició de la virginitat prèvia al matrimoni i fins i tot el desig homosexual.

Un film ben resolt, especialment per part de l’extraordinàriament bella directora i actriu Nadine Labaki, tot i que amb un to d’innocència que més que enamorament provoca en l’espectador complicitat. Coses del Líban.
Valoració: Un tast desenfadat de realitat libanesa

6/10

I el trailer:

Deixa un comentari