Tirant Lo Blanc al Romea

L’altre dia, gràcies al Tr3sC, vàrem poder disposar de dues entrades a 12€ la peça en segon anfiteatre gairebé sense visió. Era un diumenge dels que es dina tard i la digestió t’agafa ben avançada la tarda. En aquestes circumstàncies, de relativa somnolència i comoditat sota mínims, fer front a una peça complexa, d’aparent fidelitat al text medieval i amb una posada en escena xocant no és una empresa fàcil del tot.

El fet és que l’obra de Calixto Bieito ens mostra amb mirada actual els amors de Tirant i Carmesina, les intrigues amoroses de Plaer de ma vida o de l’emperadriu de Constantinopla. També les desventures de Tirant al Magrib convertint infidels, la separació de la seva estimada, la lluita i la derrota, o la fidelitat del patge cap el seu senyor.

Ara bé, per gaudir de l’obra de Bieito abans d’anar-hi cal haver refrescat el text o, com a mínim, l’argument principal i els seus personatges. Cas que res de tot això fem el que sí podrem fer al teatre, perquè entendrem més aviat poc, és entretindre’ns amb la posada en escena, els trossos musicals de veritable qualitat i els hil·larants moments èrotico-gastronomics. Com jo no vaig fer els deures, el resultat final provoca una certa perplexitat i acabes amb una sensació de general interès però superior astorament.

Valoració: Cal preparar la classe abans d’anar-hi

6/10

2 Respostes

  1. A mí me encantó! Desde el punto de vista dramático, creo que se trata de una puesta en escena que hay que ver sin lugar a dudas.

  2. Jo he llegit el llibre i realment em va sorprenre lo fidel que ha estat Bieito amb l’obra original. Inclus crec que el Tirant e Joanot es molt més bestia, erotic i te imatges mes surrealistes. la primera part clava el llibre des del me punt de vista (e fet el critic de l’avui i el del perioico i abc ho comentaven). Quan Roser Cami dona el pit al Tirant a la segona part, allo passa realment al llibre!!. El llibre te moments molt mes surrealistes. Crec per aixo que es una obra que s’ha de veure en platea pq es impresionant les cares que fan els personatges, la interpretació e l’organista cega (es troba entre el public), etc. Conec el teatre romea i per una obra com tirant esta al segon o inclus rimer pis et fa perdre molts moments i detalls interessants.
    Un 6 per mi es una puntuació massa baixa e injusta, es mereix mes. El tirant es porta a escena molt pocs cops, ja que es una obra molt i molt dificil de sintetitzar (molts personatges complexos, trames, lluites, viatges, etc)

Deixa un comentari